Tudta, hogy az állam évente 72.000 Ft-t ad lakásvásárlásra?

Lakásvásárlást tervez a jövőben, de hiányzik a szükséges összeg? A saját otthon megteremtése mindenki számára olyan cél, amelyért megéri előre gondolkodni, és élni a kedvezményes lehetőségekkel. Sokan vannak, akik mögött nem áll szülői háttér, és anyagilag igen nehéz kijönni a pénzből akkor, ha albérleti díjat is fizetni kell. Mi lehet a megoldás ilyenkor? Hogyan gyűjthető össze a szükséges önerő anélkül, hogy az jelentős teher lenne a családi kassza számára? A lakástakarék remek választásnak bizonyul, hiszen akár már havi minimális összeggel is vállalható a megtakarítási program.

 

A lakástakarék szerződés megkötésével maga a megtakarítási rész a befizetésekből, az ezekre kapott kamatokból és a 30%-os állami támogatásból áll. A támogatást akár 5 családtagra is meg lehet kötni, írja a lakastakarekpenztarak.hu, ráadásul kedvezményes hitelfelvételi lehetőség is áll az ügyfelek rendelkezésére. A lakástakarék előnyeit nem csak lakásvásárlás esetén érdemes kihasználni, hanem akkor is, ha lakásfelújításról van szó. A nyílászárók cseréje, vagy a fűtési rendszer korszerűsítése bizony igencsak sokba kerül. A lakástakarék viszont segítséget nyújt ahhoz, hogy az évek során összegyűjtött pénzből megvalósíthatóak legyenek a hasonló munkálatok.

 

A lakástakarék egyenlege egyébként már meglévő lakáshitelbe is befizethető, ezzel csökkentve a tartozást. Ennek köszönhetően a lakáshitel az állami támogatásnak hála olcsóbbá válik majd. Fontos azonban tisztában lennie azzal, hogy a lakáscélú felhasználást számlákkal, illetve adásvételi szerződéssel igazolni kell. Abban az esetben, ha ezt nem tudjuk megtenni, úgy az állami támogatást mindenképpen vissza kell majd fizetni.