Hogyan is válasszuk ki az első elektromos ciginket?

Az elektromos cigik sok félék lehetnek: kicsik vagy nagyok, egyszerűek vagy bonyolultak, egyszinűek vagy többszinűek, kevés vagy sok gőzt kibocsájtóak, hosszú vagy rövid életűek, cigarettára emlékeztető készülékek, toll-szerű készülékek, sima box modok stb. Amiért ilyen nagy a választék nem biztos, hogy elsőre tudhatjuk, hogy nekünk melyik lenne a tökéletes választás… De honnan tudjuk eldönteni, hogy melyik elektromos cigaretta az amelyik nekünk kell, hiszen az fontos, hogy az első élmény az elektromos cigivel kellemes legyen számunkra.

A cigarettával szembe rengeteg pozitiv tulajdonsága van. Például, az aromáját tetszésünk szerint cserélgethetjük, mi választhatjuk meg, hogy mekkora gőzmennyiséget bocsásson ki, és ami szerintem a legjobb, mi állithatjuk be a nikotintartalmát. Ez nagyon hasznos tud lenni, mivel ha nem feltétlemül a nikotin miatt vesszük meg a készüléket, hanem szórakozás céljából, 0-asra is állithatjuk a nikotin szintjét, igy csak az aromát szivjuk. Amiért még hasznos a nikotintartalom állithatosága az az, hogy lassan, fokozatosan a magasabb nikotinszinttől el lehet jutni az alacsonyig, jó esetben a 0-ásig, ami azt jelenti, hogy sikerült leszokni a cigiről.

Első vételnél kikerülendőek az olyanok, mint a dripper, sub-ohm stb., hiszen ezek magasabb és bonyolultabb technológiával rendelkeznek, ami első készüléknek nem feltétlenül alkalmas.

Az első elektromos cigi kiválasztása nagyon nehéz, mivel nem tudjuk, hogy mit kell nézni egy elektromos ciginél, melyik a jó fajta, mikor jó egy elektromos cigi vagy esetleg mennyiért érdemes megvenni. Ezekre a kérdésekre egyedül nehéz választ találni, ezért egy hozzá értő barát vagy egy szakértő sokat tudna segiteni.