Fúrókalapács

Fúrókalapács, a beton ellenszere

Az otthonunk saját igényinkre történő formálása nem mindig egyszerű feladat, de megvan ehhez minden felszerelés, csak be kell szerezni. Ma már egyszerűen online is vásárolható fúrókalapács, amivel a legkeményebb betonba is gond nélkül tudunk mélyedést készíteni. Miért érdemes ezt a típust választani? Egy nagyobb társasház esetén gyakran hallhattuk már a fúró kellemetlen hangját, miközben az újonnan beköltözött szomszéd éppen a polcokat, képeket, szekrényeket akarja felszerelni. Onnan tudható leginkább, hogy a feladatra nem fúrókalapács az, amit használ, hogy több órán ár folyamatosan, szinte megállás nélkül csak dolgozik. Ha ugyanis a megfelelő szerszám lenne a kezében, akkor 10-15 perc alatt kényelmesen végezne, akár több mint 20-30 lyuk elkészítésével is. De lássuk, hogy miért van ez? Első lépésben említést érdemel, hogy létezik az egyszerű fúró, a csavarozó, az ütvefúró és a fúrókalapács. Ezek mind külön kategóriába tartoznak, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

A nehezebb munkák esetében, csakis az utolsó két változat jöhet szóba. Ezek alkalmasak a fa, fém, tégla, beton áttörésére is. Bár az ütvefúró típust kevésbé alkalmazzák a nagyon szilárd elemekhez. Igaz, hogy olykor, más felszerelés hiányában nincs mit tennünk és muszáj kézbe vennünk, de akkor csakis nagy körültekintéssel szabad dolgozni vele, különben szenvedés lesz a munka nekünk és a készüléknek egyaránt. Megfelelő fúrószár és elegendő pihenőidő betartása az, amivel célt érhetünk.

A fúrókalapács ezzel ellentétben nem szorul kímélésre. Természetesen ez esetben is elengedhetetlen a tökéletes kiegészítő alkalmazása. Legyünk kellően körültekintőek és fogadjuk meg a szakértők tanácsát, miszerint ne terheljünk rá a fúrókalapács tokmányára! Egyszerűbben mondva, mellőzzük az erőteljes nyomást, mert ezzel visszafojtjuk az ütőenergia kialakulását. A működési elv szerint ugyanis a fúrókalapács dinamikus mozgással először megrepeszti a betont, majd azt követően kezdi el kifúrni azt. Az elmélet tökéletes és a gyakorlatban is jól működik az eljárás, ha okosan használjuk a szerkezetet. De akkor miért nem végez hamar a szomszéd? Azért, mert maga az fúrókalapács nem egy olyan termék, amit gyakran tartunk a sufniban olyan eshetőségre, hogy hátha kelleni fog.

Ezt általában a profi szakemberek alkalmazzák építkezések során. Tehát, ha nekünk rendelkezésünkre áll a fúrókalapács és meguntuk az állandó zúgást, amit a szomszéd kelt, akkor jobb, ha átmegyünk és felajánljuk segítségünket, hogy minél előbb vége legyen a zajongásnak. Ha úgy érezzük, hogy szükségünk van egy ilyen speciális készülékre, akkor a szerszamkell.hu webáruházban rátalálunk.