ESTA kérelem magyarul és közérthetően

Bármennyire is szeretnénk hipp-hopp kiutazni az Amerikai Egyesült Államokba, fontos tudnunk, hogy az indulást megelőzően mindenképp át kell esnünk néhány tűzkeresztségen. Egyrészt érvényes útlevelet vagy e-útlevelet kell beszereznünk, másrészt az Electronic System for Travel Authorization, tehát az ESTA kérelem folyamatát is időben el kell indítanunk. Na, de mit is takar pontosan ez az ügyintézés?

Lévén, hogy az ESTA rövidítés valójában az Amerikai Egyesült Államokba való belépéshez szükséges Beutazási Engedélyt fedi, ezért ezzel a dokumentummal minden olyan látogatónak és turistának rendelkeznie kell, aki a Vízummentességi Programba tartozó országok valamelyikének állampolgára. Mivel pedig, a 2009. január 12-től érvénybe lévő jogszabály szerint, csakis azon állampolgárok jogosultak az ESTA kérelem benyújtására, akik a VWP, tehát a Vízummentességi Program tagjai, ezért ezen privilégium csak ezeket a személyeket illeti meg. Szerencsére azonban, mivel Magyarország is az említett államok közé sorolható, ezért az ESTA kérelem lehetősége nekünk, magyar állampolgároknak is adott. Tehát, ha Ön is épp a kiutazáson gondolkodik, akkor mindenképp esélye van az ideiglenes engedély gyors és könnyű beszerzésére.

Fontos tudni ugyanis, hogy az igénylési folyamat rendkívül egyszerű, csupán néhány digitális űrlap kitöltésével jár, ráadásul, ha Ön az ESTA kérelem magyarul történő kitöltésére tart igényt, arra is lehetősége van. Ezt igazolják többek közt az ESTA Visa online ügynökség által kínált szolgáltatások is, amelyek keretében nem csak a biztos elbírálás és a sebes ügyintézés garantált, hanem az is, hogy a saját anyanyelvünkön, tehát teljesen közérthetően vágjunk bele az igénylési folyamatba. Ez természetesen nem csupán a konkrét ESTA kérelem magyarul történő benyújtását, illetve a kérdőívek precíz kitöltésének lehetőségét jelenti, hanem az ügyvitelhez tartozó komplett dokumentáció teljesen átláthatóságát is.

Ráadásul az ügynökség ingyenes Nagykövetségi és Konzulátusi Útmutatót is az ügyfelek rendelkezésére bocsájt, nem beszélve arról, hogy ha ezen intézmény segítségét kérjük az ESTA kérelem magyarul történő igényléséhez, akkor a már említettek mellett, negatív elbírálás esetén, a pénz visszafizetési garancia, illetve további páratlan szolgáltatások is biztosítottak. Ilyen például az ESTA Visa által felajánlott élő adat jóváhagyás és a 24/7 támogatás lehetősége, illetve az a vészhelyzeti szolgáltatás is, amely az ESTA vízum soron kívüli megszerzésére is lehetőséget kínál. Utóbbi helyzetben Ön akár 5 perc alatt is beszerezheti az online beutazási engedélyt.