Egyre több PS4 játék kap PlayStation VR támogatást

A PlayStation VR sikere egyre jelentősebb, így a PS4 játékok fejlesztői is próbálnak gondolkodni, hogyan tudják megfogni a PlayStation 4-el rendelkező játékosok azon táborát, akik PSVR-al is rendelkeznek. Éppen ezért figyelhető meg, hogy míg már megjelent PS4 játékok visszafelé kapnak PSVR kompatibilitást (pl. Dirt Rally), addig a jövő PlayStation 4 játékainak egy része már kiadásuk pillanatában fel lesznek vértezve valamilyen virtuális valóság kiegészítéssel, vagy teljes egészében kapni fognak támogatást erre az eszközre, mint a Resident Evil 7.

A már megjelent játékok közül például a Rise of the Tomb Raider büszkélkedhet egy VR pálya kiegészítéssel, vagy a Trackmania Turbo pár tucattal. De a közeljövőben megjelenő Tekken 7, valamint a sokak által várt Gran Turismo Sport is tartalmazni fog VR támogatást. Ilyenkor nem a teljes játék játszható VR-ban, hanem külön a PSVR számára készítenek vagy pályát, vagy valamilyen virtuális kiegészítést.

Egyébként az sem szokatlan, hogy a PSVR-ra tervezett PS4 játékok később normál TV-n való játékhoz kapnak támogatást, hogy akik nincsenek birtokában egy ilyen virtuális sisaknak, azok is játszhassanak velük. Ilyen többek között a Here They Lie a maga elvont horror világával, vagy a Tethered, ami egy aranyos stratégiai játék PS4-re. Minél több komoly játék érkezik PSVR-ra, annál jobban növekszik azon játékosok száma, akik szeretnék azt az élményt átélni, amit egy normál TV-n játszható PS4 játék nem ad meg nekik.

Az igény nő, a fejlesztők pedig kóstolgatják ennek a szegmensnek a felhasználóit és próbálják kitalálni, mire van igény, mibe érdemes időt és pénzt fektetni a megfelelő bevétel reményében. A Resident Evil 7 után legjobban várt játék pedig a Farpoint lesz, amitől nagyon sokat vár mindenki, aki a Sony virtuális sisakjának birtokában van, vagy pedig vágyik rá. Arról nem is beszélve, hogy ez lesz az első olyan játék, amihez dedikált fegyver kontrollert is adnak ki Aim Controller néven, mely későbbiek folyamán újabbnál újabb játékokat – valamint visszamenőleg régebbieket is – fog támogatni.