etikus életbiztosítási

Az új etikus életbiztosítási rendszer következményei

A legújabb életbiztosításokkal kapcsolatos koncepció az etikus életbiztosítási rendszer. A közvetítőkkel és a panaszkezeléssel kapcsolatos szabályok szépen fokozatosan szigorodni fognak. Már 2017-ben életbe lépett pár módosítás, így az már biztos, hogy egy igénylőlapot kell kitölteniük azoknak, akik egy biztosítást kötnek.

Az igénylőlap segítségével akár utólag is bizonyítani lehet, ha egy nem pontosan nekünk megfelelő biztosítást ajánlott a biztosítási ügynök. A legújabb szabályok az életbiztosítások terén is új előírásokat hoztak. A Magyar Nemzeti Bank ezután már sokkal jobban bele tud szólni a különleges szabályokba. A jegybank legújabb szabályozása szerint ma már minden esetben tájékoztatni kell az ügyfeleket a teljes költségekről, amelyet a TKM mutatóval tehetnek meg. Minden biztosítási ügynöknek egy igényfelmérést kell kitöltenie az ügyféllel, amely egy előzetes felmérés lesz.

Az eletbiztositas.com oldalán pontosan nyomon követhetjük a legfontosabb információkat, amely az életbiztosításokkal és a szabályokkal kapcsolatos.

A TKM mutatót már régebben is sokan hallhatták egy-egy ügynök szájából, de csak abban az esetben, ha az kedvező volt a biztosítónak. Most már kötelesek minden egyes szerződéskötésnél ezt a tájékoztatást megadni az ügyfeleknek. A TKM azonban még nem a teljes költségvonzatát mutatja meg egy-egy szerződésnek. Az oldalon szakemberek nyújtanak segítséget azoknak is, akik már rendelkeznek biztosítással. Érdemes mindig a friss cikkek között is tallózni, hiszen most az életbiztosítás adózása és a 2018 évi adózás is megtalálható. Megtudhatjuk, hogy a fix kamatot fizető életbiztosítások hogyan működnek és betekintést nyerhetünk abba is, hogy a gazdagabbak most milyen megtakarításokba fektetik feleslegessé vált forintjaikat.  A szakértők életbiztosításokkal, előtakarékossággal, megtakarításokkal, befektetésekkel kapcsolatos információkat is nyújtanak. Az oldalon több kalkulátor is megtalálható, amelyek segítségével mi magunk is megnézhetjük, hogy mire van valójában szükségünk. A független életbiztosítási portálon már 31 biztosító termékei érhetők el bárki számára. A személyes tanácsadás mindenki számára teljesen díjmenetesen érhető el, az ország bármely pontjáról legyen is szó.