A hűtő és a sütő tisztítása

Nem kell azonnal a legközelebbi boltba rohanni és a legdrágább tisztítószereket megvenni, ha a konyha takarítása következik. Érdemes a házi praktikák felé fordulni és meglátja, hogy konyhája csillogni fog és természetesen a megfelelő higiénia is tökéletesen megvalósul.

A hűtőszekrény takarítás előtt mindig kapcsoljuk ki az áramból. Teljesen pakoljuk ki a hűtőt. Vegyük ki a dobozokat és a polcokat is. 1 evőkanál folyékony szappant keverjünk össze 2 csésze meleg vízzel. Ezt a keveréket használjuk a belső felület letakarítására. Utána következhet a tiszta vízzel való átmosás és a szárazra törlés. A törlést vagy konyharuhával, vagy törlőkendővel végezzük el. Végezzük el ezt az eljárást a polcokkal és a fiókokkal is a mosogató fölött. A hűtőszekrény külső fogantyúit is takarítsuk át ilyenkor, hiszen azok sem makulátlanul tiszták. A rozsdamentes részekre használjunk szódavizet. Spricceljük rá és töröljük szárazra.

A sütő tisztítása következik. A sütő polcait, ácsokat vegyük ki és áztassuk be mosogatóvízbe. Szappannal és meleg vízzel tisztítsuk le. Használhatunk puha kefét vagy szivacsot is. A sütőt a következő keverékkel tisztítsuk: fél csésze só, 1,5 csésze szódabikarbóna, fél csésze víz. A sütőben található lyukakat érdemes alufóliával letakarni, hogy ne folyjon majd bele a keverékünk. Gumikesztyűt mindenképpen vegyünk fel. Egy éjszakán át a keveréket állni hagyjuk. Másnap következhet a következő elegy elkészítése: ¼ csésze ecet, ¼ csésze víz. Ezt a keveréket spricceljük a sütő falára. Műanyag szivaccsal tisztítsuk át. A tisztítás legyen alapos. Készen is van a sütőnk takarítása, ami csillog-villog a két napos takarítás után.